logo Het Parool

Over Het Parool

Het Parool begon als verzetskrant op 10 februari 1941. Van oudsher is Het Parool een echte Amsterdamse krant en als geen andere krant weet Het Parool dan ook het nieuws uit en rond de regio Amsterdam te brengen. Zonder daarbij iets te missen van het nationale én natuurlijk internationale nieuws, gezien vanuit het perspectief van de hoofdstad.

Wat Het Parool uniek maakt is de zeer complete Amsterdamse cultuuragenda. Tips en recensies over uitgaan, culinair genieten, cultuur, kortom alles wat iedereen, die Amsterdam een warm hart toedraagt, interesseert. En dat Het Parool meer, veel meer, dan alleen een stadskrant is blijkt wel uit het feit dat de krant in 2016 uitgeroepen is tot ‘’European Newspaper of the Year’’. Daar heeft het kwaliteitsnieuws, de frisse vormgeving en de boeiende PS weekendbijlage een doorslaggevende rol bij gespeeld.

Het Parool kent maar liefst vijf abonnementsvormen, van de complete gedrukte editie met de PS bijlage comfortabel thuisbezorgd, tot een volledige digitale versie inclusief ‘’Topics’’, de revolutionaire digitale krant ‘’op maat’’.

 • testimonial

  Nieuws interesseert me, maar tijd had ik niet. Tenminste, dat dacht ik. Nu lees ik ’s avonds 20 minuten Het Parool, zodra ik thuis kom en overdag heb ik altijd korte momenten om even via mijn mobiel of PC een achtergrondartikel te lezen. Ik vind het fijn om echt te weten wat er speelt en tijd bleek voor mij prioriteit

  Karel (79), Voormalig manager bij Ministerie van V&W

 • testimonial

  Geweldig dat we allemaal de hele dag nieuws en informatie krijgen via snelle en oppervlakkige media. Misschien wel daarom heb ik rond vier uur in de middag een enorme behoefte om rustig Het Parool te lezen, de krant die de hoofdlijnen van het nieuws volgt, analyseert en toelicht. En goed!

  Frank (65), Gepensioneerd redacteur

 • testimonial

  Het geeft het nieuws van Amsterdam weer en ik kan de krant ook als naslag gebruiken. Als inwoner van de stad is het echt van toegevoegde waarde.

  C. Kranendonk, Amsterdam

de krant van vandaag

De krant van vandaag

Wilt u deze krant vandaag al helemaal lezen?
Word nu abonnee, maak uw login aan en lees vandaag al op uw PC. Of download de app en lees direct overal op uw smartphone of tablet!