logo Het Parool

Over Het Parool

Het Parool begon als verzetskrant op 10 februari 1941. Van oudsher is Het Parool een echte Amsterdamse krant en als geen andere krant weet Het Parool dan ook het nieuws uit en rond de regio Amsterdam te brengen. Zonder daarbij iets te missen van het nationale én natuurlijk internationale nieuws, gezien vanuit het perspectief van de hoofdstad.

Wat Het Parool uniek maakt is de zeer complete Amsterdamse cultuuragenda. Tips en recensies over uitgaan, culinair genieten, cultuur, kortom alles wat iedereen, die Amsterdam een warm hart toedraagt, interesseert. En dat Het Parool meer, veel meer, dan alleen een stadskrant is blijkt wel uit het feit dat de krant in 2016 uitgeroepen is tot ‘’European Newspaper of the Year’’. Daar heeft het kwaliteitsnieuws, de frisse vormgeving en de boeiende PS weekendbijlage een doorslaggevende rol bij gespeeld.

Het Parool kent maar liefst vijf abonnementsvormen, van de complete gedrukte editie met de PS bijlage comfortabel thuisbezorgd, tot een volledige digitale versie inclusief ‘’Topics’’, de revolutionaire digitale krant ‘’op maat’’.

 • testimonial

  Ik wil graag bijblijven van wat er in de wereld gebeurt. Al word ik niet altijd vrolijk van het nieuws. Het Parool is erg een fijne krant en brengt niet alleen het regionale nieuws; ook mondiaal staan de hoogtepunten er in. En ik hou van de columns. 

  Claudia (40), Trainingsacteur

 • testimonial

  Ik ben abonnee van Het Parool vanwege mijn betrokkenheid bij Amsterdam. Ik vind bijvoorbeeld de betrokkenheid van de journalisten bij Amsterdamse initiatieven erg mooi en dat mis ik bij andere dagbladen.

  Herman (50), Vestigingsmanager

 • testimonial

  Ik vind het fantastisch om te werken vanuit zo’n mondiale stad als Amsterdam. Daar hoort een informatiebron zoals Het Parool zeker bij; Ik haal er regelmatig de nodige inspiratie uit voor zowel werk als privé.

  Danielle (39), Directeur

de krant van vandaag

De krant van vandaag

Wilt u deze krant vandaag al helemaal lezen?
Word nu abonnee, maak uw login aan en lees vandaag al op uw PC. Of download de app en lees direct overal op uw smartphone of tablet!